Share this content on Facebook!
02 Oct 2016

Prezicerea succesuluiCererea de pe piață a implanturilor dentare este în creștere într-un ritm semnificativ si impresionant.

Aceasta practica a fost recunoscuta drept foarte eficienta si luand in calcul costurile repetate pe care le prezinta alternativele mai ieftine, s-a dovedit a fi si mai profitabila pe termen lung.

Totusi, rezultatele obtinute din cazuri reale arată că unele implanturi dentare nu conduc intotdeauna la success. Se pune problema daca exista tehnici de învățare automată care pot determina succesul garantat al implanturilor dentare.

Speranta clinicienilor nu sta in descoperirea unei fromule magige, ci in descoperiri stinfiicice bazate pe studiuri de caz care pot determina sansele mai favorabile are unui success, in scopul recreeari lor cu ceilalti pacienti care se potrivesc acelorlasi criterii.


Din moment ce diagnosticarea pacientilor a caror implanturi nu conduc la succes este foarte important în chirurgia de implant, modelul prezentat poate ajuta chirurgii din intreaga lume pentru a lua o decizie mai viabila cu privire la nivelul de succes al funcționării implantului înainte de intervenția chirurgicală.

Astfel se garanteaza imbunatatirea sansei pacientului si se previne un esec timpuriu ce poate duce la eliminarea implantului datorita osteoitegrarii incomplete.

In urma unei extractii dentare se pot produce urmatoarele modificari :

  • Dintii opusi, vor migra vertical inspre locul extractiei. Aceasta migrare se produce pana cand dintele atinge gingia opusa sau un alt obstacol situat pe traiectoria lui.

  • Dintii vecini, se vor inclina spre spatiul edentat sau, dupa caz, vor migra cu tot corpul, micsorand cu mult aceasta bresa.

Aceste modificari duc la afectarea grava a functiilor aparatului dentar: masticatia, estetica si fonatia, toate lucruri esentiale. Dintii care au migrat pot suferii eventual afectiuni parodontale sau carii de colet .

Cu toate că a fost de peste un deceniu de la utilizarea cu succes a implanturilor unui singur dinte, multe utilizări și condiții pentru implanturi rămân condiționate și puțin înțelese. Multe afectiuni pe care stomatologi consideră importante includ ratele de succes si supravietuirea pe termen lung afectate de mai mulți factori, inclusiv locația de substituție (adică, de înlocuire a protezelor dentare), implant, ancorarea protezei, densitatea oaselor, sănătatea țesutului, vârsta destinatarului, complicații protetice, culee si tipuri de implant și materiale de și medicamentele post-operatorii.

Prin urmare, acest domeniu medical de tehnologie necesită combinarea studiilor clinice in continuare și inovația tehnică pentru a îmbunătăți ratele de viabilitate si de supravietuire a implanturilor si pentru a reduce, de asemenea, ratele de eșec si sansele aparitiilor complicatiilor.

Conform opiniei experților, cel mai importanti factorii care influențează succesul sau eșecul dentare implanturile sunt diferite. Indicatori de performanță bine-cunoscuti analizeaza probleme medicale precise, determina sensibilitatea și ofera detalii specifice.

Precizia acestor analize determina gradul de succes al implantului sau cel de posbil eșec. Comments

There isn't any comment in this page yet!

Do you want to be the first commenter?


New Comment

Full Name:
E-Mail Address:
Your website (if exists):
Your Comment:
Security code: